woensdag 22 juni 2011

Studiereis naar Kopenhagen III

Nog even genieten van het stadshart en de winkels

Met de souvenirs op zak en in het gezelschap van wat meer mensen gingen wij verder winkel in winkel uit. Grapjes maken in winkels, leuke dingen bekijken, lelijke dingen bekijken. Muziekwinkels, gamewinkels, kledingwinkels, souvenirwinkels en een spellenwinkel.

In de spellenwinkel hadden ze allerlei leuke dingen. Dobbelstenen in allerlei soorten en maten, leuke puzzeltjes, mooie schaakborden (zelfs een driepersoonsschaakbord). In deze winkel leden de meeste van ons aan het moet-je-dit-zien syndroom.
Park gesloten

Tegen het einde van de middag kwam een klasgenoot op het idee, om nog heerlijk in een parkje van het mooie weer te genieten. Bij het parkje aangekomen, kwamen wij er achter, dat het parkje net een paar minuten gesloten was. Parkjes gaan daar dicht na 16.00 uur. Gelukkig kan je in Nederland na vieren ook nog van de natuur genieten in een parkje.

Inkopen voor de terugreis

Het was nog te vroeg om ons avondmaal te nuttigen, maar te laat om nog echt iets te doen. Iemand kwam op het idee om alvast inkopen te gaan doen voor de terugreis. Er was een supermarkt in zicht, waar we besloten hadden deze inkopen te doen. Er moest drinken gehaald worden. Pakjes appelsap doen het altijd goed met schoolreisjes. Dit zit er waarschijnlijk nog in vanaf de basisschool. Er werden beroemde Deense kaneelbroodjes in geslagen, voor onderweg en thuis.


Ikzelf vond bolletjes vergezeld door salami, een zak krentenbollen en een soort van sultana nodig om de lange busrit te doorstaan. Na het lange wachten voor de kassa hebben wij nog twee souvenirwinkels bezocht en leuke Deense fantasypoppetjes gezien.

Diner is served

Voor ons laatste avondmaal in kopenhagen koos het grootste deel van de groep voor de Mc Donalds. Na onze bestelling in ontvangst genomen te hebben en ons naar de bovenste etage van de Mc te hebben begeven, vonden we daar toevallig medewiskundigen die op hetzelfde idee waren gekomen.

Na al dat geloop, geslenter en geshop stilde de maaltijd naar behoren mijn honger.

Tijdens het natafelen hadden wij uitzicht op de wc-deur. Om de wc te kunnen bezoeken was er een code nodig. Daar waren de meeste mensen zich niet van bewust. Er kwamen vaak mensen bij de deur aan en probeerde tevergeefs open te krijgen, een enkeling was slim genoeg om beneden de code te vragen. Er zijn ook twee briljante filmpjes genomen van bananasplit niveau. Waar een man tot drie keer aan toe de deur probeert en uiteindelijk opgeeft.

Terug

Vanaf de Mc Donalds vervolgden wij onze reis terug naar het hostel waar de bus op ons wachtte. Hier bemachtigden we weer onze befaamde plekjes achterin en installeerden ons hier voor een leuke terugreis.

Er zijn op de terugreis weer veevuldig kaartspellen gespeeld waaronder Kakkerlakkensalade, hartenjagen en skip-bo. Dit duurde tot diep in de ochtend tot ik uiteindelijk toch maar een anderhalf uurtje nachtrust heb gepakt, voor wij weer terug aankwamen bij de HvA en hiermee ons Deense avontuur tot een einde is gekomen.